Agurkų rauginimo ir česnakų marinavimo vadovas

Ar Jus domina agurkai ir česnakai, na, ta prasme jų rauginimo ir marinavimo subtilybės? Puiku. Nes šis straipsnis yra kaip tik tokiam žmogui, kurį didžiai minėtieji dalykai ir domina. Čia sužinosite ne tik daugybę naudingų ir praktiškų dalykų kaip rauginami ir marinuojami kopūstai, oi, tpfu, agurkai ir česnakai, bet dar tuo pačiu įgausite įvairių žinių, kurias galėsite ir taip panaudoti gyvenime, laisvalaikiu savo asmeniniam ir dvasiniam tobulėjimui, nors dvasingumas su asmeniškumu nieko bendro ir neturi, kadangi tai yra ne asmeninio egoizmo, o visuotinio kolektyviškumo reikalas. 

Bet užteks apie dvasias ir dvasingumus, metas pakalbėti nepalyginamai svarbesne gyvenimo tema, kuriai visuomenėje juk skiriama kur kas daugiau dėmesio – tai agurkų ir česnakų marinavimas.

Kaip marinuoti

Kaip marinuoti česnakus? Paimate vieno česnako galvą, dedate į bliūdą ir marinuojate. Kaip juos rauginti? Paimate agurko šmotą, dedate jį į šlykštų prarūgusį skystį, kurio nieku gyvu negertumėte vieno, jei reikėtų, ir dedate į bliūdą, arba tiksliau stiklainį ir rauginate. Galite dar patrinti rankomis ir sukalbėti kokį užkeikimą, kad geriau pasisektų. Yra daugybė visokiausių metodų skirtingo lygio pažengusiems raugintojams ir marinuotojiems. Yra daug patarimų česnakų ir agurkų rauginimo mėgėjams. Paprasta. Ką dar Jums reikėtų pasakyti? Gal dar kokią pasaką pasekti? Na gerai.

Pasaka apie raudonkepuraitę

Bet šitą jau žinote. Na bet vis tiek papasakosiu, neprošal bus dar kartą sužinoti. Taigi. Gyveno kartą raudonkepuraitė (vok. Rotkäppchen). Ji ėjo per mišką pas vilką ir nešė savo sergančiai senelei pyragėlių. Pyragėliai buvo iš braškinio marmelado ir dar buvo gardus vanilinis pudingas su razinomis, kas yra ne kas kita kaip sudžiūvusios vynuogės, tos razinos. Tada gi nutiko taip, kad vilkas kažkokiu tai būdu, kažkaip tai suėdė vargšą senelę ir, apsimuturiavęs jos taškuotus ir languotus skarmalus, apsimetė ja. Raudonkepuraitė patikėjo ir pati buvo suvalgyta.

Pasakos pabaiga.

Teksto apie agurkų ir česnakų marinavimą bei, žinoma, rauginimą, pabaigą.